Bölgedeki çatışmaların ardından turizm gelirlerinde büyük kayıp yaşayan Dubai, ziyaretçi sayısını yeniden canlandırmak için yerel halkı sürece dahil eden teşvik paketini devreye aldı.
Ortadoğu’da yaşanan gerilimler ve güvenlik endişeleri, dünyanın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Dubai’yi strateji değişikliğine zorladı. Bölgedeki çatışmaların ardından hava sahasını kullanan uçak sayısının azalması ve turistlerin bölgeye olan ilgisinin kesilmesi üzerine Dubai yönetimi, "Dubai Invite" adlı yeni bir sadakat ve teşvik programı başlattı.
Turizmi canlandırmak için yerel halkı birer elçiye dönüştüren uygulama kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikamet eden kişilerin yurt dışından misafir getirmesi durumunda 3 bin BAE dirhemi, yani yaklaşık 820 dolar değerinde ödül kazanacağı açıklandı.
Avantaj paketleri ile ziyaretçi çekilecek
Sadece nakit ödülle sınırlı kalmayan program, davet edilen misafirler için de çeşitli ayrıcalıklar sunuyor. Şehre gelen turistler; konaklama, yeme-içme ve turistik aktivite biletlerini içeren özel bir avantaj paketinden yararlanabiliyor. 31 Ekim tarihine kadar geçerli olan kampanyada, her bir bölge sakini en fazla üç ziyaretçi için ödül paketine hak kazanabiliyor. Programın şartlarına göre, davet edilen kişilerin BAE dışından gelmesi ve geçerli bir turist vizesine sahip olması yeterli görülüyor.
Güvenli liman imajı sarsıldı
Dubai, 2025 yılında 20 milyon turist ağırlayarak tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştı. Ancak şubat ayında yaşanan bölgesel saldırıların ardından şehrin "istikrarsızlıktan uzak, güvenli eğlence merkezi" imajı ciddi yara aldı. Havalimanlarındaki uçuş trafiğinin yarı yarıya düşmesi ve otel doluluk oranlarının hızla azalması, sektörde domino etkisi yarattı.
Bazı lüks oteller gelir kaybı nedeniyle kapılarını kapatırken, Burj Al Arab gibi ikonik yapılar da restorasyon süreçlerini öne çekerek faaliyetlerine ara verdi. Hükümetin başlattığı bu yeni teşvik hamlesi, sektördeki yüzde 50’yi aşan gelir kaybını telafi etmeyi amaçlıyor. Yerel basına yansıyan bilgilere göre, kampanya büyük ilgi gördü ve ilk 48 saat içerisinde 10 binden fazla başvuru alındı.