Ankara'nın Sincan ilçesinde sosyal medya üzerinden başlayan bir çatışma, hızlıca sokakta silahlı bir kavgaya dönüştü. Olayın şiddet boyutuna ulaşması, polisin hızlı müdahalesiyle önlenirken, olayla bağlantılı dört şüpheli silahlarıyla yakalandı.
Sosyal Medya Tartışması Silahlı Çatışmaya Dönüşebilir mi?
Olay, dün akşam saat 19.45 sıralarında Plevne Mahallesi Akşemsettin mevkisinde meydana geldi. İddialara göre, aralarında husumet bulunan şahıslar sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri kelime savaşıyla gerginliği artırdılar. Tartışmanın büyümesinin ardından taraflar Kosova Sokak yakınında yüz yüze gelerek kavgaya tutuştu. Kavga esnasında şahısların yanlarında taşıdıkları silahlarla çevreye ateş açtıkları öğrenildi. Açılan ateş sonucunda bölgedeki bir araca mermi isabet etti, ancak şans eseri yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.
Polisin Başarılı Müdahalesi ve Şüphelilerin Yakalanması
Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucunda, saldırıya karıştığı belirlenen F.A., İ.Ç., M.Ç. ve Ö.S. kısa sürede kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan dört şüphelinin emniyetteki sorgularının devam ettiği ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Polisin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma ise sürüyor.