reklam
reklam
Mercek TV Dünya İran, ABD ile görüşmelerin Umman'da ve ikili formatta yapılmasını önerdi.

İran, ABD ile görüşmelerin Umman'da ve ikili formatta yapılmasını önerdi.

İran ile ABD arasında sürmesi beklenen yeni temasların yeri ve formatı belirsizliğini korurken, İran’ın görüşmenin İstanbul yerine Umman’da yapılmasını ve ikili formatta gerçekleştirilmesini istediği öne sürüldü.
Dünya

İran ile ABD arasında sürmesi beklenen yeni temasların yeri ve formatı belirsizliğini korurken, İran’ın görüşmenin İstanbul yerine Umman’da yapılmasını ve ikili formatta gerçekleştirilmesini istediği öne sürüldü.

İran ile ABD arasında devam eden diplomatik temas trafiğinde, cuma günü yapılması beklenen görüşmeye ilişkin yeni iddialar gündeme geldi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, İran, cuma günü Amerika Birleşik Devletleri ile İstanbul’da yapılacağı öne sürülen görüşmenin, Umman’a taşınmasını ve toplantının formatının yalnızca iki ülke arasında olacak şekilde düzenlenmesini talep etti.

İlk planlamada, bazı Arap ve Müslüman ülkelerin toplantıya gözlemci olarak katılmasının da gündemde olduğu aktarılmıştı.

Görüşmenin yeri ve formatına ilişkin taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Diplomatik kaynaklara göre, görüşmelere ABD heyeti adına Steve Witkoff, İran heyeti adına ise Abbas Arakçi başkanlık edecek.

Witkoff, Netanyahu ile görüştü

Görüşmeler öncesinde ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, bugün İsrail’e giderek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Basına yansıyan bilgilere göre toplantının ana gündemini İran dosyası oluşturdu.

Görüşmede ayrıca;

  1. İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir,
  2. Mossad Başkanı David Barnea,
  3. Askeri istihbaratın başındaki isim Shlomi Binder

da hazır bulundu.

Görüşmenin içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, temasların İran’la yürütülmesi planlanan diplomatik sürece odaklandığı belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *